Uw eerste afspraak

Hier vindt u informatie over de gang van zaken tijdens het eerste polikliniekbezoek. Heeft u na het lezen nog vragen, stel deze dan gerust aan de orthopedisch specialist of verpleegkundig specialist.

Voor alle aandoeningen van botten, banden, spieren en gewrichten kunt u terecht op de polikliniek Orthopedie van het HagaZiekenhuis. De orthopedisch chirurgen werken onder de naam Ortho-Care.

Locaties

LR_ExterieurJKZ_6818.jpgDe afspraken vinden plaats in Den Haag, op de locatie Sportlaan. Op dinsdag en donderdag kan ook op de locatie Leyweg een afspraak gemaakt worden. Kinderen met orthopedische problemen ontvangen wij in het Juliana KinderZiekenhuis (Leyweg).

Klik hier voor een routebeschrijving.

De polikliniek werkt samen met fysiotherapeuten, manueel therapeuten, radiologen en andere specialisten uit het HagaZiekenhuis, zodat u (indien nodig) altijd bij de juiste behandelaar terecht komt.

Een afspraak maken

Voor een eerste afspraak op de polikliniek Orthopedie kunt u op werkdagen tussen 8.00 en 16.00 uur contact opnemen met de polikliniek Orthopedie via nummer: 070 2106398.

U kunt ook digitaal een afspraak maken.

Een verwijsbrief van de huisarts is niet noodzakelijk voor het maken van een afspraak, wel voor uw eerste bezoek aan de polikliniek. Indien u, echter, reeds bent onderzocht of behandeld voor dezelfde klachten, dan is het wenselijk een brief van de desbetreffende behandelaar mee te nemen naar uw polikliniekbezoek.

Voorbereiding op uw eerste afspraak

Per 1 januari 2012 is een verwijsbrief van de huisarts of een andere specialist verplicht bij het eerste polikliniekbezoek.

Het kan handig zijn thuis uw polikliniekbezoek voor te bereiden. U kunt bijvoorbeeld proberen uw klachten alvast duidelijk te omschrijven. Bedenk wat u wilt vragen en schrijf eventueel de vragen op, zodat u niet vergeet deze te stellen. Ook kan het handig zijn uw medicatie en ziektegeschiedenis op papier mee te nemen. Bij de apotheek kunt u een medicatieoverzicht halen.

Wanneer u dat prettig vindt, kunt u iemand meenemen naar het polikliniekbezoek. Twee horen meer dan één. Samen kunt u dan ook napraten over het gesprek en het onderzoek.

Annuleren

Wilt u, wegens omstandigheden, een afspraak annuleren? Dan verzoeken wij u dit tijdig, minimaal 24 uur tevoren, te doen via telefoonnummer: 070 2106398.

Indien mogelijk kan dan direct een nieuwe afspraak worden gemaakt.

Bericht aan uw huisarts

Na uw eerste afspraak stuurt de orthopedisch specialist een bericht aan uw huisarts en aan eventuele andere verwijzers. In deze brief vertelt de specialist welke diagnose is gesteld, welke behandelingen hebben plaatsgevonden en/of welke aanvullende behandelingen zijn gepland.

Vragen

Mocht u voor of na het bezoek aan onze polikliniek nog vragen hebben dan kunt u bellen met de polikliniek orthopedie op nummer: 070 2106398

Ook kunt u uw vraag mailen naar: orthopedie@hagaziekenhuis.nl.