Kwaliteit

Ortho-Care streeft naar een logisch, efficiënt, transparant en effectief zorgproces, dat optimale mogelijkheden biedt voor een volledig patiëntgerichte aanpak met zorg op maat.

Zorgpaden

Dit maken wij waar door de zorg te stroomlijnen met behulp van zorgpaden. De zorgpaden zijn multidisciplinair en vormen de rode draad bij de orthopedische zorg. Al voor het eerste polikliniekbezoek maakt u, door middel van een telefonisch gesprek (over triage en anamnese), kennis met onze werkwijze. Zowel de informatieoverdracht, informatieregistratie en informatieverwerking vinden plaats binnen het zorgprogramma.

Subspecialisatie

Vergaande subspecialisatie zorgt ervoor dat we altijd kunnen handelen op basis van de laatste stand der techniek – altijd met de patiënt-artsrelatie centraal. De hoge kwaliteit van zorg combineren we met efficiënte bedrijfsvoering.

Monitoring patiënttevredenheid

Ortho-care streeft naar een hoge patiënttevredenheid en vraagt haar patiënten op vaste momenten naar de ervaringen. Zo kunnen wij de kwaliteit van onze zorg blijven verbeteren. De afgelopen jaren is Ortho-Care door patiënten gewaardeerd met minimaal een 8,5.

Kwaliteitsvenster NVZ over het HagaZiekenhuis

Bekijk hier enkele statistieken en tevredenheidsscores.

App

Sinds 2015 geven wij onze patiënten voorlichting via een gratis app voor smartphones en tablets. Deze app is te downloaden in de App Store of Google Play. Ook familie en/of mantelzorgers kunnen van de handige app gebruikmaken. Wij blijven uiteraard ook gewoon mondeling en schriftelijk voorlichting bieden.

Wetenschappelijk onderzoek

Binnen de afdeling Orthopedie dragen orthopedisch specialisten en arts-assistenten actief bij aan wetenschappelijk onderzoek. Hiermee kunnen we de zorg voor de patiënt/gast in de toekomst verbeteren. Zie ook: Wetenschap.

Opleidingen

Wij nemen onze verantwoordelijkheid voor de toekomstige kwaliteit van zorg met diverse opleidingsplekken. Het HagaZiekenhuis is één van de grootste opleidingsgroepen buiten de academische ziekenhuizen. Wij zijn tevens één van de weinige STZ klinieken (Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen) waar assistenten ook een promotietraject kunnen afronden.

Gemiddeld zijn bij Ortho-Care 10 arts-assistenten in opleiding. Met dr. (Ruud) Deijkers als opleider. Door het opleiden van steeds weer nieuwe arts-assistenten blijven wij scherp op onze kwaliteit van zorg.