Ik word binnenkort geopereerd

Poliklinisch vooronderzoek

Nadat u, in samenspraak met uw behandelend arts, heeft besloten om u te laten opereren zal er eerst een poliklinisch vooronderzoek verricht worden. Dit bestaat uit een:

Na deze vooronderzoeken wordt met u de operatiedatum gepland. U wordt de dag van de operatie nuchter opgenomen. De verpleegkundig consulent belt 2 werkdagen voor de operatie om de door te geven hoe laat de operatie plaatsvindt.

Anesthesie

Wie geopereerd moet worden ontvangt van de planningssecretaresse een afspraak voor het Preoperatief spreekuur Anesthesiologie. Tijdens een kort gesprek geeft de anesthesioloog (specialist in verdoven) uitleg over de vorm van anesthesie (verdoving) tijdens de operatie. Natuurlijk is er gelegenheid hierover vragen te stellen.

Download de folder Anesthesie – verdoving, narcose, pijnbestrijding

Ziekenhuisbacterie (MRSA) uit het buitenland

Wie niet zo lang geleden opgenomen is geweest in een buitenlands ziekenhuis, kan - ook zonder er zelf last van te hebben - de ziekenhuisbacterie MRSA bij zich dragen. Dit is een zeer besmettelijk bacterie. Meld een eerdere ziekenhuisopname in het buitenland altijd. Over dit onderwerp is de folder 'De meest gestelde vragen over MRSA' beschikbaar.

Contactpersoon

Met het oog op vertrouwelijkheid van de informatie wordt bij opname gevraagd iemand als contactpersoon op te geven. Het HagaZiekenhuis geeft alleen aan deze persoon informatie over de voortgang van de behandeling. Hij of zij kan vervolgens de familie en vrienden op de hoogte brengen.

Downloads

Folder Welkom bij de orthopedie (behandelwijzer)

Folder Opsporen Staphylococcus aureus neusdragerschap

Folder Transferpunt