Fysiotherapie

Ortho-care werkt uiteraard ook nauw samen met een groot netwerk van fysiotherapeuten, zowel in het HagaZiekenhuis als daarbuiten. Dagelijks leveren zij topzorg aan patiënten met orthopedische klachten.

We onderscheiden conservatieve behandeling (om een operatie te voorkomen of uit te stellen) en poliklinische behandeling (rondom een operatie).

Conservatieve behandeling

De door ons geselecteerde fysiotherapeuten hebben veel ervaring met het conservatief behandelen van bijvoorbeeld pijn- of instabiliteitklachten aan gewrichten. Zowel binnen het ziekenhuis als erbuiten behandelen zij o.a. schouderklachten, heupklachten, knieklachten en enkelklachten. Dit kunnen klachten op basis van slijtage zijn, maar ook sportblessures, zoals een voorste kruisbandruptuur of een schouderluxatie.

(Poli-)klinische behandeling

Binnen het HagaZiekenhuis begeleiden fysiotherapeuten patiënten op verschillende momenten: in de aanloop naar de operatie, direct erna en bij de revalidatie na de orthopedische ingreep.

Het kan dan gaan om bijvoorbeeld een nieuwe heup of knie, een schouderoperatie of een enkeloperatie.

Nauwe samenwerking

Bij zowel onderzoek als behandeling werken de fysiotherapeuten altijd nauw samen met de orthopedisch specialisten om tot een optimale diagnose en het beste behandelresultaat te komen.

Verwijzing

Patiënten worden door onze orthopedisch specialisten verwezen naar een bepaalde fysiotherapeut. Maar het kan voorkomen dat u met klachten aan het bewegingsapparaat door huisartsen of via vrije toegankelijkheid bij één van de fysiotherapeuten in ons netwerk terecht komt.

Manuele therapie

De manueel therapeuten van het HagaZiekenhuis zijn bovendien verder opgeleid in het onderzoeken en behandelen van nek- en rugklachten en specifiekere klachten van het bewegingsapparaat.

Een afspraak maken voor fysiotherapie

In het HagaZiekenhuis
Voor fysiotherapie, revalidatie- en manuele therapie, sportfysiotherapie en handtherapie in het HagaZiekenhuis, locatie Sportlaan:

Fysiotherapie Orthopedie
Sportlaan 600
2566 MJ Den Haag
Routenummer 213

T: 070 – 2106595
E:Paramedisch.secretariaat@hagaziekenhuis.nl

Buiten het HagaZiekenhuis
Klik hier voor een overzicht van adressen van ons netwerk van therapeuten in Den Haag, Rijswijk, Voorburg en Delft.