Download onze gratis app

app.jpgSinds januari 2015 biedt de orthopedie van het HagaZiekenhuis ook voorlichting via een handige app. Patienten worden via de app geinformeerd over hun behandelpad.

De app is onder de naam Haga Orthopedie gratis te downloaden in de App- of Google Play Store. Uit de reacties van patienten blijkt wel dat de voorlichtingsapp succesvol is en voorziet in de behoefte om online op het juiste moment de juiste informatie te ontvangen.

Voorlichting op ieder moment

Pop-ups herinneren de patienten aan zaken die zij voor of na de operatie moeten doen. Zo kunnen patienten nog beter en op de juiste momenten worden voorgelicht. Een voordeel is ook dat bijvoorbeeld mantelzorgers of familieleden overal kunnen meekijken.

Na het invoeren van de datum van de operatie en het selecteren van de ingreep start de app met een tijdlijn. Daarin staat alle relevante informatie over de fase voor de opname, de fase van de opname en de fase na de opname. Er zijn meerdere filmpjes te bekijken, waarin eigen medewerkers, zoals een gastvrouw, een verpleegkundige en een fysiotherapeut aan de patienten handige en belangrijke informatie geven.

HagaAppOrthopedie_5681_2_.jpg