Hand & pols

Hand- en Polspolikliniek

Het Hand- en Polsspreekuur

Het specifieke Hand- en Polsspreekuur is er voor het gehele scala van pols- en handafwijkingen en -klachten. Dit kunnen afwijkingen en klachten zijn die veroorzaakt worden door artrose (gewrichtsslijtage) of reuma, acute klachten na ongeval of sportletsel, aangeboren afwijkingen en diverse verworven aandoeningen zoals bijvoorbeeld de ziekte van Dupuytren, 'trigger finger', carpale-tunnelsyndroom etc. Op deze website staat een aantal veelvoorkomende aandoeningen en behandelingen beschreven. Hiernaast kunt u per aandoening en operatie meer informatie vinden. De lijst is zeker niet volledig, maar wordt regelmatig aangevuld. Op het Hand- en Polsspreekuur worden ook patiënten voor een 'second opinion' gezien.

Het spreekuur wordt verzorgd door orthopedisch chirurg dr. R.L.M. (Ruud) Deijkers. Op het gebied van de hand- en polschirurgie heeft hij een uitgebreide expertise opgebouwd. Dr. Deijkers is sinds 2001 gespecialiseerd in de hand- en polschirurgie en sinds 2009 werkzaam in het HagaZiekenhuis en Het Hand- en Polscentrum.

Het spreekuur vindt plaats op Het Hand- en Polscentrum, waar een nauwe samenwerking bestaat met de aldaar aanwezige specialisten en handtherapeuten (fysiotherapeuten gespecialiseerd in de hand en pols). Tussen de handchirurgen, revalidatieartsen, reumatologen en handtherapeuten bestaat een laagdrempelig overleg over chirurgische behandeling en revalidatie. Regelmatig worden patiënten gezamenlijk gezien. De handtherapie vormt een essentieel onderdeel van de meeste chirurgische behandelingen.

Een afspraak maken

Voor het maken van een afspraak kunt u op werkdagen van 8.00 tot 16.00 uur contact opnemen met de polikliniek van de orthopedie via telefoonnummer 070-2106398.

Patiënten kunnen binnen twee weken op het spreekuur terecht. Het spreekuur wordt gehouden op maandagochtend en donderdagochtend op Het Hand- en Polscentrum. Regelmatig wordt er een extra Hand- en Polsspreekuur ingelast op een dinsdag of woensdag op de polikliniek orthopedie.

Het Hand- en Polscentrum
Sportlaan 600
2566 MJ Den Haag

Polikliniek Orthopedie
Sportlaan 600
2566 MJ Den Haag